Téma: Změna modelu výlisku - MůjSolidworks.cz
9. 11. 2016 v 8:31
Změna modelu výlisku #66547
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Prosím Vás jak řešíte změny na výlisku.
Mám již hotovou konstrukci formy a od zákazníka obdržím nový model výlisku – změna tvaru. Děláte tuto změnu v partu kde jste dělali zaformování, nebo ty změny tvaru už promítáte do dílu které vznikly s partu kde jste dělali zaformování? Mě přišlo logické tuto změnu udělat v partu kde jsem řešil zaformování a krásně se to promítne do všech dílu které z tohoto partu vznikly. Bohužel i když se měnil pouze tvar a zavírací rovina, bez vlivu na obvodové rozměry, chlazení, atd… tvárníku a tvárnice i vložek, tak hotové výkresy jsou z velké většiny nyní s odpojenýma kotama včetně chlazení, obvodů atd…
Pochopil bych že bude odpojená třeba kota nějaké plochy tvaru nebo zavíračky, ale proč i koty prvků které se nezmění?
10. 11. 2016 v 7:07
Odpověď na: Změna modelu výlisku #66548
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
Změna modelu vžycky nese problémy, co popisuješ.
Já většinou celý projekt překopíruji někam mimo a zkouším, co projde s nejmenšími škodami. První zkouším vyměnit import (upravit prvek). Podle toho, kolik vznikne problémů následně řeším dál, nebo se vrátím k záloze a zkouším to znovu a jinak. Vždycky je to případ od případu a málokdy je to bez problémů.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.