Téma: Změna roviny - MůjSolidworks.cz
25. 10. 2016 v 20:44
Změna roviny #66462
Tomáš Fiala
Účastník
3 příspěvky
Zdravím,
jsem tu nový, ale na pár fórech jsem již nějaký pátek aktivní a tak je mi jasné, že i zde se najdou lidé, kteří mě budou odkazovat na vyhledávání starších dotazů atd. Proto se předem omlouvám.
Rád bych si v solidu namodeloval 3D držák blatníku. Držák je ve tvaru písmene U. Volné konce jsou přišroubovány k tlumičům a oblouk je přinýtován k blatníku. Již nám namalovaný jeden konec a problém je, že bych potřeboval změnit rovinu a docílit tak oblouku. Představoval bych si něco ve stylu přidání roviny skrz vlastní body či pod vlastním úhlem a poté k ní kolmo kreslit – a napojit to tak k již namalovanému konci. Kdo poradí?
Díky moc.
25. 10. 2016 v 21:48
Odpověď na: Změna roviny #66463
Ales
Účastník
272 příspěvků
Stačí si zvolit nebo nadefinovat ty body, pak dát volbu Referenční geometrie a třemi body proložit rovinu. Na té se pak otevře nová skica.
25. 10. 2016 v 22:02
Odpověď na: Změna roviny #66464
Tomáš Fiala
Účastník
3 příspěvky
No to bych právě potřeboval trochu víc rozepsat. Nevím co jak nadefinovat. Referenční geometrie nabízí jen „odkaz na vazby“.
26. 10. 2016 v 7:41
Odpověď na: Změna roviny #66465
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Zkuste nápovědu http://help.solidworks.com/2016/czech/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_CREATE_PLANE.htm. Pokud jste schopen vybrat tři nezávislé body, pak jimi můžete proložit rovinu. Každý bod bude tvořit samostatný odkaz a bude mít sjednocenou vazbu. V případě osy a bodu budete mít pouze dva odkazy, atd.
Nebo sem vložte obrázek a třeba Vám někdo poradí jiný způsob postupu modelování.
26. 10. 2016 v 7:42
Odpověď na: Změna roviny #66467
pepe
Účastník
682 příspěvků
Ahoj, použij menu Vložit > Referenční geometrie > Rovina. Rovinu pak nedefinuj třemi body/bod a přímka/a podobně….
26. 10. 2016 v 7:43
Odpověď na: Změna roviny #66469
pepe
Účastník
682 příspěvků
http://help.solidworks.com/2017/czech/SolidWorks/sldworks/c_Planes_Overview.htm
Ještě přidávám odkaz na nápovědu SolidWorks
27. 10. 2016 v 21:38
Odpověď na: Změna roviny #66470
Tomáš Fiala
Účastník
3 příspěvky
Děkuji za rady. Problém je, že když zvolím referenční geometrii, tak jsou všechny možnosti zašedlé (nic nejde vybrat). Nevím proč to tak tak je. Zřejmě tomu něco musí předcházet, co nedělám. Nevíte?
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.