Téma: Zmena/posunutie počiatku - MůjSolidworks.cz
7. 7. 2016 v 13:56
Zmena/posunutie počiatku #65442
Andrej Pavlík
Účastník
5 příspěvků
Ahojte
od zákazníka nám prišiel model, ktorý je posunutý v priestore. Problém je v tom že celý počiatok je hodený v priestore a pri otáčaní musím model vždy hladať, lebo bod otáčania je niekde v ***** (ďaleko). Žiadne rozumné riešenie som zatiaľ nenašiel a ani tému s podobným problémom. Je to dosť otravné ale hlavne mi ide o vytvorenie výkresu, na koľko mierku mi tam dáva 1:2000, čiže výkres je po prepísaní mierky nepoužiteľný (pri najmenšom to bude chcieť poriadnu dávku trpezlivosti).
Viem hýbať modelom no nie s počiatkom ale vyskúšal som a nepomohlo:
- prvky->posunutie modelu a zaväzbenie voči zákl. rovinám
- uloženie napr. do XT s novým nulovým bodom)
- vytvorenie zostavy s modelom, ktorý má „klasický“ počiatok ale v zostave sa to otáča stále okolo vzdialeného počiatku.
V prílohe prikladám STEP model, za každé riešenie ďakujem.
PS: pri použití modelu v zostave mi ukázalo 2 počiatky, no v zostave neviem hýbať s hlavným modelom a posúvať ho v priestore ( ako pri parte, a nechápem prečo sa mi tieto 2 počiatky nezobrazujú aj v konkrétnom parte)
Len pre zaujímavosť k PS hodnota počiatku voči bodu otáčania: X= -35747, Y=89583 Z = 5210 (možno to pomôže)
Ďakujem 🙂
7. 7. 2016 v 13:57
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65443
Andrej Pavlík
Účastník
5 příspěvků
Model v XT
7. 7. 2016 v 19:40
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65445
svn-serak
Účastník
6 příspěvků
Ahoj všem,
no mě se to občas se zákazníkem stane také. Nakonec poprosím o ustavení do nuly dotyčného zákazníka. Většinou jsou to modely ze scanu. Pokud někdo víte jak na to, také prosím o radu.
Ahoj, Pavel Šerák
9. 7. 2016 v 22:19
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65453
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
přílohy se asi nepovedly…
pro otáčení modelu – nepomůže vypnout zobrazení počátku?
Při importu modelu udělat diagnostiku. Dále zjistit, jestli není u původního počátku „něco“ – zapomenutá plocha, křivka popis, cokoliv jiného. Doporučuji promazat, pokud to není důležité a nechat jen těla co jsou potřeba.
Osobně ale modely od zákazníka nechává na původním místě. Protože pokud přijde změna tohoto dílu, většinou se chytá původního počátku a jsou hned vidět změny.
11. 7. 2016 v 6:10
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65456
Andrej Pavlík
Účastník
5 příspěvků
ospravedlňujem ide o tvarnik do formy takže kapacitne to má asi problém tak teda aspoň takto 🙂
11. 7. 2016 v 6:19
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65457
Andrej Pavlík
Účastník
5 příspěvků
To: M – by stacilo
Vypnutia počiatku bohužiaľ nepomáha,
vyskúšal som nájsť v diely: roviny, plochy, časti, osi alebo niečo čo by bolo v bode otáčania no bohužial nič nenachádzam :/
Ale ako vravím keď diel vložím do zostavy už mi zobrazuje ako keby 2 počiatky, ale priznám že tomu moc nechápem prečo a neviem ako by som to využil vo svoj prospech
Už keď som mal problém s tou prílohou viete mi poradiť max. veľkosť prílohy?
ďakujem
11. 7. 2016 v 7:49
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65458
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Zkoušel jsem kde co, ale kýženého výsledku jsem nedosáhl, proto se připojím s dotazem jak na to.
Od zákazníků nám chodí běžně modely ustavené někde pryč v prostoru, ale nikdy jsem neměl problém model usadit tak jak potřebuju.
U tohoto modelu jsem dosáhl nejvíce toho že jsem si na něm vytvořil souřadný systém a exportoval ho jako XT se svým souřadným systémem. Tento potom po načetní je sice už vyrovnaný na základní roviny a počátek je taky tam kde chci, ale modle se zobrazí při ful zobrazení jako malinká tečka někde na kraji obrazovky a otáčí se pořád špatně…
11. 7. 2016 v 15:45
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65462
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
Pepe, na toto máš nějaký nástroj, nebo jsi tu plochu prostě tipnul jako podezřelou?
12. 7. 2016 v 9:29
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65467
andrew
Moderátor
65 příspěvků
2 Andrej Pavlík: maximální velikost přílohy je 2MB, akceptovány jsou jen běžné přílohy (obrázky, word, excel, ZIP, solidworks dokumenty) … zvažujeme navýšení velikosti příloh
admin
12. 7. 2016 v 9:46
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65469
pepe
Účastník
682 příspěvků
M-by: Nástroj na to bohužel nemám a žádný z běžných nástrojů tuto chybu neodhalil… Plochu jsem si tipnul asi až na třicátý pokus 🙂
13. 7. 2016 v 11:26
Odpověď na: Zmena/posunutie počiatku #65479
Andrej Pavlík
Účastník
5 příspěvků
Ďakujem pepe,
aspoň niečo, čo by som možno v budúcnosti vedel využiť. V tomto prípade ide bohužial o lícovaciu plochu takže radšej sa jej nejdem chytať aby nástrojári nenádavali pri montáži :).
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.