Téma: Zrcadlení sestavy – přeurčené vazby - MůjSolidworks.cz
14. 2. 2022 v 17:23
Zrcadlení sestavy – přeurčené vazby #82391
RadasCZE
Účastník
16 příspěvků
Ahoj,
Mám problém se zrcadlením sestavy . Potřebuji odzrcadlit např. levou stranu svařovacího přípravku na pravou. Po vybraní dílů u kterých chci vytvořit opačnou verzi a u dílů u kterých nechci vytvořit zrcadlo např. spojováky spustím proces. Po vytvoření zrcadlené sestavy se mi zobrazí přeurčené vazby.
Dotaz zní jak efektivně vytvořit zrcadlenou sestavu, aniž by došlo k chybovým hláškám a zachování normalizovaných dílů bez vytváření kopií či konfigurací a sestava byla plně zavazbena.
Nejsem si jist, jestli třeba hlavní sestavu nevazbím špatně a poté zrcadlení si s tím neví rady.
děkuji za pomoc.
15. 2. 2022 v 13:27
Odpověď na: Zrcadlení sestavy – přeurčené vazby #82398
Tomes
Moderátor
86 příspěvků
Ahoj, zkus zrcadlení rozdělit do více prvků Zrcadlení. Pro nějakou podrobnější analýzu bychom potřebovali mít data pro otestování.
15. 2. 2022 v 15:49
Odpověď na: Zrcadlení sestavy – přeurčené vazby #82399
RadasCZE
Účastník
16 příspěvků
Ahoj,
Zkoušel jsem zrcadlit i podsestavy i celou sestavu. Pokaždé mí vyskočí okno s nevyřešenýma vazbama, které pak odebere a tím se stanou díly v podsestavě volné místo toho, aby byly plně určeny.
Potlačením a znovu uvolněním vazby např. soustřednosti se žlutě označené vazby plně určí a jsou černé.
Prvně jsem si myslel, jestli za to nemůže vazbení spojováků proti rotaci (přes roviny nebo uzamknutí rotace).
Jedná se o sestavu s 500 díly. SW mám 2021 4.1
16. 2. 2022 v 8:53
Odpověď na: Zrcadlení sestavy – přeurčené vazby #82400
Tomes
Moderátor
86 příspěvků
Ahoj,
díky za doplňující informace. Ve znalostní databázi SolidWorks je evidováno SPR s popisem chyby, kdy některé součásti v sestavě po zrcadlení obsahují přeurčené vazby (SPR 1041122). Pro nějakou důkladnější analýzu by bylo potřeba, aby ses ozval přímo na technickou podporu tvého prodejce SolidWorks.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.